Προσωπικό ιστολόγιο
Vassilios Kiosses Copyright. Από το Blogger.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γνωριμία με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ολιστικών Θεραπειών



Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ολιστικών Θεραπειών είναι ένας νεοσύστατος χώρος που ξεκίνησε τη λειτουργία του προσφέροντας μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες, ενώ φέρνει για πρώτη φορά στην Καστοριά ένα εύρος επιλογών από Εναλλακτικές και Ολιστικές θεραπείες.

Αναλυτικότερα προσφέρει:

Ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Μέσα από τη σχέση θεραπευτή- θεραπευόμενου η οποία διέπεται από σεβασμό, αποδοχή, και κατανόηση, ο θεραπευόμενος ενθαρρύνεται να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του. Στόχος της ψυχοθεραπείας είναι ο θεραπευόμενος να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του, να δοκιμάσει νέους πιο διευκολυντικούς τρόπους συμπεριφοράς, να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σχετιζεται με τον εαυτό του και με τους άλλους. Συνίσταται σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη να ακουστούν με ενσυναίσθηση και αποδοχή και με την απουσία κριτικής. Πρόκειται για μια διεργασία προσωπικής ανάπτυξης, αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας η οποία βοηθά τον θεραπευόμενο να αναζητήσει λύσεις, να απαντήσει στα προσωπικά του ερωτηματικά, να μετακινηθεί από μια κατάσταση σε μία άλλη. Η ψυχοθεραπεία φροντίζει, ενδυναμώνει και υποστηρίζει τον θεραπευόμενο, ώστε εκείνος να ανακαλύψει νέες πραγματικότητες.


Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης

Σε ένα φροντιστικό κλίμα, όπου τηρείται το απόρρητο και ο αλληλοσεβασμός, οι συμμετέχοντες (έως 7 μέλη) θα φέρνουν βιώματα, συναισθήματα, σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς μεταξύ άλλων. Προτείνεται σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τη διευρεύνησή του, συνταξιδεύοντας με την ομάδα. Μέσω της αλληλεπίδρασης, εξερευνούν παράλληλα τον τρόπο που σχετίζονται με τους άλλους. Ενδείκνυται ακόμα για όσους βρίσκονται σε κάποιο μεταβατικό στάδιο ή για όσους ζητούν υποστήριξη.

*Η διάρκεια της ομάδας είναι 1.30 ώρα/ εβδομάδα


Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης μέσω τέχνης

Η τέχνη είναι μέσο και όχι σκοπός της θεραπευτικής ομάδας. Βιωματικές ασκήσεις μέσω τέχνης θα εναλλάσονται στην ομάδα. Χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως χαρτί και μαρκαδόροι, κολάζ, πηλός, άμμος με καθοδηγούμενες τεχνικές φαντασίας, διαλογισμό, τεχνικές χαλάρωσης τα οποία βοηθούν το άτομο να ενδοσκοπήσει. Οι συμμετέχοντες θα μοιράζονται την εμπειρία τους και τα συναισθήματα που συνοδεύουν σε ένα κλίμα ασφάλειας, ειλικρίνειας και αποδοχής.

*Οι ομάδες μέσω τέχνης διαρκούν για 8- 12 συναντήσεις συνήθως, ενώ δεν χρειάζονται καλλιτεχνικές δεξιότητες για να συμμετάσχει κανείς. Η συνήθης διάρκεια είναι 2 ώρες/ εβδομάδα.






Εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου προσφέρουν μια σειρά από εναλλακτικές θεραπείες


Ατομικές συνεδρίες Ρέικι (Reiki)

Το ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα. Έχει έρθει από την Ιαπωνία και μεταβιβάζει στο θεραπευόμενο συμπαντική ενέργεια μέσω θεραπευτικού αγγίγματος. Η επαφή με την ενέργεια ρέικι ανοίγει ένα μικρό παράθυρο στο θεραπευόμενο για να δει τα βαθύτερα επίπεδα του εαυτού του. Καταπιεσμένα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις που δηλητηριάζουν την ύπαρξή του έρχονται στον φως και καθαρίζονται. Προτείνεται σε όσους αναζητούν μια εναλλακτική θεραπεία, βιώνουν άγχος, χαμηλή διάθεση, κόπωση, σωματικούς πόνους. Το ρέικι επίσης μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με τη συμβατική ιατρική (όπως ήδη συμβαίνει σε νοσοκομεία του εξωτερικού), ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική ή άλλης μορφής εναλλακτική θεραπεία. Δεν υποκαθιστά την συμβατική ιατρική. Το ρέικι προάγει ευεξία, ζωτικότητα, ισορροπία, ενδυνάμωση, νοητική καθαρότητα και καθαρισμό των ενεργειακών καναλιών (chakras) και βελτίωση της υγείας.


Ρεζουβάνς (Rejuvance)

Το Ρεζουβάνς είναι μια πρωτοποριακή φυσική μέθοδος για φυσικό λίφτινγκ και εφαρμόζεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι ένα ολιστικό αναζωογονητικό μασαζ προσώπου που επιδρά στον συνδετικό ιστό και στους μύες. Απελευθερώνει κολλαγόνο και ελαστίνη από μέσα προς τα έξω αποκαθιστώντας έτσι την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Κάθε συνεδρία η οποία διαρκεί περίπου 45 λεπτά στοχεύει σε διαφορετικό μέρος του προσώπου, του κρανίου, του αυχένα και των ώμων. Οι τεχνικές είναι ήπιες και ανώδυνες, και έχουν πάντα αισθητικό αποτέλεσμα ανάλογα απο τη μοναδικότητα του δέρματος και τις μορφές των προβλημάτων.

Τα αισθητικά αποτελέσματα μετά τις έξι συνεδρίες είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, αποκατάσταση λεπτών γραμμών και μείωση βαθύτερων, τόνωση και ελαστικότητα των μυών, καλύτερη αποτοξίνωση μέσω της λέμφου, μεγαλύτερη απορροφητικότητα του δέρματος, βελτίωση πρηξιμάτων κάτω από τα μάτια. Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα το ρεζουβάνς βοηθά στην απαλλαγή από πονοκεφάλους και ημικρανίες, βελτίωση του ύπνου, περισσότερη διαύγεια, αίσθηση ευεξίας και υγείας, καλύτερη αναπνοή, καλύτερη λειτουργία της γνάθου, των ώμων και του αυχένα.


*Ένας κύκλος θεραπειών περιλαμβάνει 6 (εξι) συνεδρίες. Ο θεραπευτικός κύκλος ΔΕΝ χρησιμοποιεί κρέμες, λάδια ή άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.



Μασάζ κοιλίας και παχέος εντέρου

Το μασάζ κοιλίας και παχέος εντέρου είναι μια τεχνική που υποστηρίζει τη διαδικασία ξεμπλοκαρίσματος και κινητοποίησης του παχέος εντέρου και γενικά της περιοχής της λεκάνης και της κοιλίας. Είναι ένα θεραπευτικό μασάζ που έχει ως στόχο την δραστηριοποίηση του παχέος εντέρου, την αποβολή τοξινών, τη νευρομυική αποφόρτιση της περιοχής, τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων της κοιλιακής χώρας. Συνίσταται σε ανθρώπους που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, συχνές διάρροιες, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μετεωρισμούς, πόνους περιόδου για τις γυναίκες.


*Η διάρκεια μιας συνεδρίας είναι περίπου 40 λεπτά. Δεν υποκαθιστά την ιατρική αλλά μπορεί να δράσει συνδυαστικά.



Βεντούζες και μασάζ με βεντούζες

Οι βεντούζες αποτελούν μια μέθοδο θεραπείας που βασίζεται στη δημιουργία μιας τοπικής απορροφητικής δύναμης εφαρμόζοντας στο δέρμα βάζα με κενό αέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανάδυση προς την επιφάνεια βαθύτερων στρωμάτων στάσιμου Κι και παθογόνου αίματος. Με αυτο τον τρόπο αφαιρούνται στάσιμες τοξίνες από το σώμα. Το μασάζ με βεντούζες δημιουργεί κενό και αρνητική πίεση και βοηθά δραστικά να παροχετεύσει τα κατακρατημένα υγρά και τις τοξίνες. Τονώνει το περιφερικό νευρικό σύστημα, επαναφέρει την ελεύθερη ροή αίματος και ενέργειας στους μύες και στο δέρμα. Λύνει συμφύσεις στο συνδετικό ιστό και στους μαλακούς ιστούς του σώματος.

Οι βεντούζες βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του Κι και του αίματος στους μεσημβρινούς, μειώνουν το όιδημα και τον πόνο, διασπείρουν το κρύο και την υγρασία, αφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό, λύνουν συμφύσεις. Χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ρευματικών ή αρθριτικών πόνων, σε γαστρεντερικά προβλήματα, σε μυικούς πόνους, σε χρόνιους πόνους στη μέση καθώς και σε πόνους δυσμηνόρροιας.





——————-
Την ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, τις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και τις ομάδες προσωπικής ανάπτυξης μέσω τέχνης αναλαμβάνει ο Βασίλης Ν. Κιοσσές – Ψυχολόγος.

Τις εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι συνεργάτες.



Βιογραφικό του Βασίλη Ν. ΚιοσσέBSc.PgDip. PhD(c)

Ο Βασίλης Ν. Κιοσσές είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε τριετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, ενώ είναι υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκεί διδάσκει σε προτυχιακούς φοιτητές ιατρικής.



Διεύθυνση: Γράμμου 8 (2ος όροφος) Καστοριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 4451 680 και 694 836 0216



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news

Blogroll

About